Алкоголь за рулем

01.11.2017

Здравствуйте! Если возможно, необходима консультация. Муж, выпив бутылку пива, вынужден был сесть за руль, так как умер близкий родственник. Был остановлен полицией, прошел експертизу, которая показала результат 0,3 при норме до 0,2. Составлен протокол. В семье такая ситуация- двое малолетних детей: 6,5 лет и 3,1 года. Работает только муж, так как я вынуждена была продлить декретный отпуск на 6 мес. в связи с частыми болезнями младшего ребенка. Никаких денежных средств от государства не получаю. Фактически мы на его содержании. Как правильно вести себя на суде и, возможна ли замена присуждения штрафа исправительными работами либо предупреждением? За 23 года стажа за рулём у мужа первый раз такая ситуация. Спасибо за ответ!

Ваш коментар *

Відповіді юристів

Доброго дня.

Згідно п.1 ч.1 ст. 130 КУпАП: "Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп'яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, -

тягнуть за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік і на інших осіб - накладення штрафу в розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян."

Нажаль данна стаття містить виключний перелік покарання.

Покарання у вигляді виправних робіт - не передбачене.

Є можливості ухилення від відповідальності, але все залежить від кваліфікації Вашого адвоката.

Зв'язатися з юристом
Олег Вікторович, місто Київ
Телефон:0637323860
E-mail:[email protected]
Сказати Дякую +15 грн

Вартість послуг: Надання консультацій або складання документів виключно на платній основі. Ціни врегульовуємо в ході обговорення.



Типові договориБланки договорів



Розділи консультації

Активні юристиАктивні юристи

не в мережі
Фото користувача
Яцюк наталія
м. Київ
відповідей за тиждень: 5
Телефон: +38 (098) 414-65-40
Телефон: 0637323860
не в мережі
Фото користувача
Nikjlay Kasyanov
м. Дніпро
відповідей за тиждень: 1
Телефон: [email protected]